Vegan Pad Thai

Recept: vegan Pad Thai met kelp noodles

Een veganistische leefstijl heb je jezelf niet zomaar aangemeten. Opeens moet er gekookt worden zonder melk, zonder eieren en zonder boter. Er zijn alternatieven, maar je moet maar net weten welke en je moet het nog lekker vinden ook. Met dit recept voor Pad Thai zit je in ieder geval goed. Geen ingewikkeld gedoe, maar een simpele en smakelijke Pad Thai. 

Grote kans dat je nog nooit eerder van kelp noodles hebt gehoord. Niet zo heel vreemd, want erg aantrekkelijk ogen die bijna doorzichtige noodles niet. Ze zijn gemaakt van een zeewier genaamd kelp, waar de naam vandaan komt is dus meteen duidelijk. Ze smaken neutraal en je kunt er eigenlijk niet mee de mist in gaan wat allergieën betreft. Kelp noodles zijn glutenvrij, bevatten geen melk of ei en ze zijn ook nog eens koolhydraatarm. Vind je het nog steeds niet aantrekkelijk klinken? Dan kun je de kelp noodles in dit gerecht gewoon vervangen voor rijst noodles. Want ja, wat de boer niet kent…

Zorg dat je het volgende in huis hebt:
Dit recept is voor twee personen.

Voor de saus: 

 • 70 milliliter rijstazijn
 • 70 milliliter sojasaus
 • 4 eetlepels agavesiroop
 • 1 flinke eetlepel tahini

Voor de Pad Thai: 

 • 275 gram kelp noodles
  • of 225 gram rijs noodles, bereid 
 • 2 eetlepels sesamolie
 • 4 bosuitjes, in ringetjes
 • 2 rawitt pepertjes, gesneden
  • of Spaanse pepertjes voor een mild pittige versie 
 • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 • 150 gram julienne wortel
 • 125 gram taugé
 • 1 handje pinda’s, geplet

Voor de tofu:

 • 180 gram tofu
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 á 3 eetlepels bloem
 • zout naar smaak

Zo bereid je het: 

 1. Begin met de tofu. Snijd de tofu door midden en daarna in vier gelijke stukken. Gebruik keukenpapier om de tofu te drogen. Leg de stukken daarna in een theedoek en leg hier iets bovenop zodat de theedoek nog meer vocht kan opnemen. Laat dit tien minuten zo staan.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Verwijder de theedoek en snijd de tofu in kleine stukken. Doe de tofu in een kom en voeg de olie toe. Zorg ervoor dat alle stukjes tofu voorzien zijn van een beetje olie en verdeel een beetje zout over de tofu. Gebruik daarna de bloem om de stukjes tofu hiermee in te masseren. Alle zijden van de tofublokjes moeten bescheiden voorzien zijn van bloem.
 4. Verdeel de tofu op de bakplaat en bak de tofu in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
 5. Verwarm sesamolie in een ruime koekenpan en voeg drievierde van de lente-ui toe samen met de rawitt pepers en knoflook. Laat dit opstaan tot de lente-ui zacht wordt. Voeg daarna de julienne peen en taugé toe en roer.
 6. Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenpan en breng aan de kook. Laat opstaan tot de saus dik wordt. Voeg de kelp noodles toe en roer tot de noodles volledig bedekt zijn met saus. Voeg daarna de groente toe en de tofu blokjes toe aan de kelp noodles. Roer tot alles is vermengd.
 7. Verdeel de noodles over twee borden en verdeel hierover de rest van de lente-ui en de pinda’s.

Pad Thai

Recept: Forté Magazine | Beeld: Forté Magazine 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s